Triest wedstrijdverloop zorgt voor verlies VVOG

11 dec 2016, 11:41 Sport
hertog hierden
Een mistroostige Strokel deze middag. Het zag er triest uit. Het wedstrijdverloop en de uitslag pasten prima bij het weerbeeld. VVOG wist de thuiswedstrijd tegen SteDoCo helaas niet te winnen.

Mooie aanvallen

Het begon van VVOG-zijde best nog wel voortvarend. Toeschouwers zagen een op de helft van de tegenstander voetballend VVOG
met enkele mooie aanvallen voornamelijk over de rechtervleugel. In de 9de minuut de eerste fraaie via de Jeffrey’s Arends en Snijders die Jeremy de Graaf in stelling brachten maar de bal belandde recht in de handen van de doelman van SteDoCo. Daarop belandde ook de pegel van dezelfde Jeremy de Graaf in de volgende minuut. De aanval via weer die kant met dezelfde spelers leverde in de 13de minuut de volgende kans op. Maar de laatste bal van de als vanouds hardwerkende Jeffrey Snijders ging net voorlangs. Pas in de 24ste minuut was er enig gevaar te duchten van de tegenstander maar het schot werd door Frans Koornberg naast gekeken.

Penalty

Uit een snelle aanval over rechts in de 29ste minuut werd de bal door Jeffrey Arends teruggelegd op Jeremy de Graaf die onderuit geschoffeld werd in zijn draai. De uitstekend leidende scheidsrechter de Winter legde hem op de stip. De penalty van Jeremy de Graaf werd echter door de doelman van SteDoCo gestopt.

Spelhervattingen

VVOG had alleen bij corners en vrije trappen iets te duchten van Stedoco. En af een toe een uitvalletje waarop de achterhoede met Frans Koornberg aan het hoofd steeds paraat bleek. VVOG bleef op zoek naar de verdiende voorsprong. In de 39ste minuut wilde hij nog niet vallen. Een mooie combinatie opgezet door Wilko Braam bereikte via Jeffrey Arends Pernelly Biya. Hij schoot op de paal.

Goal

Dan maar de 40ste minuut. Tim Muller wist de uit de corner doorgekopte bal hard tegen te touwen te jagen 1-0. Kort voor rust had VVOG zijn verdiende voorsprong in een matige eerste helft.

Doorgaan

De tweede helft begon VVOG waar het in de eerste helft was gebleven. In de 47ste minuut een aanval. Weer over rechts opgezet door Rob van der Sluis die Jeffrey Arends op snelheid bereikte. Zijn voorzet werd door Jeremy de Graaf in handen gekopt van de doelman. Het publiek had tot dat moment nog steeds het gevoel dat die bevrijdende 2de treffer een kwestie van tijd zou zijn. Hoe anders werd het verdere verloop van de tweede helft.

Spel begint te haperen

Het vervolg van de tweede helft begon VVOG naar achteren te lopen. Het middenveld verloor de grip volledig. SteDoCo voelde dat er iets te halen viel. VVOG leek met lood in de schoenen te voetballen, terwijl SteDoCo er kwikzilver in leek te hebben. VVOG werd teruggedrongen en de 1-1 kwam zeker niet uit de lucht vallen. Wat gerommel in de achterhoede in de 69ste minuut bracht de bal voor de voeten van Joran Schroder die Frans Koornberg kansloos liet 1-1.

Verder wegzakken

VVOG zakte steeds verder weg. De lange bal kwam zelden nog aan. En als ie aankwam kon de voorhoede hem zelden in bezit houden. Het combinatievoetbal had de Strokel toen allang verlaten.

Laatste 20 minuten verlopen triest

Eigenlijk was vanaf dat moment de 1-1 al het maximale waarvoor VVOG in aanmerking kwam op deze troosteloze voetbalmiddag. Daarop had geanticipeerd kunnen worden. Dat het in de winning mood voetballende SteDoCo ook nog de winnende zou kunnen maken hing al in de lucht. Die winnende werd eerst nog verhinderd door een fantastische redding van de eminente doelman van VVOG Frans Koornberg die al uitlopend het gelijkspel nog redde. Hij was echter in de 90ste minuut volstrekt kansloos toen uit een corner ongehinderd kon worden ingekopt 1-2. Het kan eigenlijk niemand hebben verbaasd. Bij het zo diep erdoorheen zakken in het tweede gedeelte van de tweede helft paste geen enkel punt. Daar waar er 60 minuten lang 3 voor de hand hadden gelegen!