Groenonderhoud Friesegrachtpark schiet tekort

14 sep 2016, 9:34 Nieuws
nature 1010026
Het Friesegrachtpark is in erbarmelijke staat. Het park dat recent voor €200000 is opgeknapt en waar de nieuwe stadsbeek door stoomt, staat vol met onkruid. Het groenonderhoud is ver te zoeken.

Vervanging

Het Friesegrachtpark is in de jaren '90 opnieuw ingedeeld. Er stond een MAVO-school, Seger Stevens, wat in de laatste jaren van het bestaan een dependance is geweest van het CCNV. Toen dit gesloopt is, moest er een andere indeling komen voor het park. De binnenstad kon ook wel een open, gezellige groenstrook gebruiken in die tijd. De bush bush achter de huidige Hortustuin, bibliotheek, HEMA en winkels aan de Luttekepoortstraat is "verplaatst" naar het Friesegrachtpark. Hier is in 1993 een actie
tegen op touw gezet door buurtjongeren. In 2007 is het park nog een keer anders in gedeeld.

Groenonderhoud niveau C

Het groenonderhoud in Harderwijk zit op niveau C. Daar heeft de huidige gemeenteraad kort na hun aantreden voor gekozen. Aannemers konden voor de uitbesteding hierop hun offerte indienen. Niveau C houdt in dat onkruid 50 centimeter hoog mag komen te staan. Totdat die lengte bereikt is, hoeven de hoveniers dus niks te doen.

Verhogen

Voor het verhogen van het onderhoudsniveau van het Friesegrachtpark moet het Collega van B&W een besluit nemen. D66 Harderwijk-Hierden heeft dit onderwerp aangekaart bij de burgemeester en wethouders. De fractie wil weten hoe dit kan en of het niveau van het groenonderhoud omhoog kan.