Zwembad de Sypel leeg, strandjes vol

14 sep 2016, 8:48 Nieuws
water fight 442257
Tropenroosters, halve dagen, zwemmen na schooltijd, ijsjes eten, airco weer van zolder en ventilatoren die overuren maken. Overdag ramen en gordijnen dichthouden, 's avonds en 's nachts alles open.

Tropische temperaturen

Als het 2 maanden geleden, midden in de zomervakantie, deze temperatuur was geweest, zaten de 4 buitenzwembaden van de Sypel hutjemutje vol. De grasvelden lagen bezaaid met zonnende Harderwijkers
, rondslingerende handdoeken en de rij voor een (ijs)koude versnapering stond je liever niet in. Nu het voor de tijd van het jaar ongekend warm is, kan dit allemaal niet.

Warmste dagen

De warmste 13 en 14 september ooit in Harderwijk. Dat is een record dat ons mooie stadje mag laten opschrijven. De openingstijden van het buitenbad zijn al enigszins verlengd. Met een week. De zomer is dit jaar heel erg verlaat. Zo kon het zelfs bij toeval nog dat er vorige week zo'n 750 bezoekers konden genieten van het buitenbad de Sypel.

Klaar

Vorige week vrijdag was er een besloten evenement in de Sypel en daarna zijn de 4 bassins buiten bedrijf gesteld en is het geplande jaarlijkse onderhoud gestart.

Strand

Gisteren lagen de strandjes bij de Stadsweiden, Horst en Nulde al aardig vol. Vandaag, op de dag dat de meeste basisschoolleerlingen vrij zijn in de middag, zal dit niet anders zijn.