Harderwijkse ijsbaan geopend door Marianne Timmer

25 nov 2016, 9:49 Nieuws
img 5651
Na weken wachten en berichten in de media is het dan zover. Gisteravond is Harderwijk Op IJs geopend. 6 weken lang kunnen kinderen en volwassenen lekker schaatsen op de Markt. Voor de 10e keer is de Harderwijkse binnenstad nog gezelliger gemaakt dan dat het normaal al is.

Harderwijkse ijsbaan

kent naast de natuurijsbaan langs de stadsmuur, in de winterperiode ook een kunstijsbaan op de Markt. 2 vrienden, Marcel Schipper en Bert van den Brink, zaten een flink aantal jaar geleden aan de bar in Nicky's Inn. Die avond bedachten zij dat een pop-up ijsbaan voor de Harderwijkse binnenstad wel eens heel aantrekkelijk zou kunnen zijn. Met de heer Roelofsen van ijsclub Vol Moed werden de details besproken. Gezamenlijk sloegen ze de handen inéén en doen dit nog steeds. Harderwijk op IJs
is dit jaar 6 weken lang het middelpunt van een sfeervol Harderwijk.

Innige samenwerking

Het bestuur van Harderwijk Op IJs en Ijsclub Vol Moed werken nog steeds innig samen. Zo "werken" er 30 vrijwilligers van de ijsclub op de schaatsbaan. Vol Moed levert ook nog jaarlijks materiaal om de baan bij te houden. De heer Roelofsen heeft deze avond namens de ijsclub een baanpreparatieset geschonken. Een bezem, schuiver en schep gaan er onder andere voor zorgen dat de kunstijsbaan er weer mooi bij ligt.
img 5630

Kleurplaat

Omdat het een jubileumjaar is, heeft het bestuur dit jaar een kleurplaatactie bedacht. De winnares, Nora Bos, had haar kleurplaat tot een levend spektakel gemaakt in een schoenendoos. Volgens Jennifer Rietveld, voorzitter Harderwijk Op IJs, konden ze niet anders dan Nora benoemen tot winnares. Nora kreeg vrijkaartjes om te schaatsen en mocht de ijsbaan openen met schaatsster Marianne Timmer. Zie hieronder de link naar de Youtube-film op Harderwijk NieuwsKanaal van Johan Ramon.

App

Dat Marianne Timmer de opening van Harderwijk Op IJs verricht, is niet geheel toevallig. Samen met haar man Henk Timmer heeft de ex-sportster de Timmer Talent Company opgezet. In augustus zijn ze gestart met de ontwikkeling van een op kinderen gerichte app. Deze zal vrij binnenkort worden gelanceerd in de app-stores. Met hun app Gympie voor Android en iOS zetten zij zich in voor kinderen die willen sporten en bewegen. Met de app kunnen kinderen op deelnemende plekken inloggen en krijgen Gympies voor sportief en goed gedrag. Ook kunnen zij via de app met elkaar communiceren.

Lees ook: