Eerste host Sportproject Hanzesteden lijkt Harderwijk wel wat

14 nov 2016, 7:56 Nieuws
sailing boats 1360676294dse
Stadspartij Harderwijk Anders zou graag zien dat Harderwijk de allereerste host wordt van een sporttoernooi dat nog niet bestaat. De 187 steden uit 16 landen die lid van van het Internationale Hanzestedenverbond hebben nog geen samenwerking op het gebied van sport. Harderwijk zou de komende jaren dit project moeten gaan opzetten.

Sportproject

De aangesloten Hanzesteden werken voornamelijk samen op het gebied van traditionele evenementen. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de historie die de steden uit samenwerkingsverbond bindt. De Hanze probeerde door uitschakeling van concurrenten en onderdrukking van opkomende handelscentra een monopoliepositie te verwerven in het handelsverkeer. Opkopen in productiegebieden, vervoeren, en verkopen in afzetgebieden van met name metalen, granen, hout, huiden, wol, wijn, zout en kruiden. Tegenwoordig zie je dit terug in jaarmarkten waarbij de oude ambachten een rol van betekenis spelen.

Andere manier

Om de onderlinge banden aan te halen en als steden elkaar eens op een andere manier te ontmoeten en ontdekken. Voor dit doel wil de Harderwijkse politiek zich graag inzetten voor de ontwikkeling van het nieuwe sportproject.