Iedema Harderwijk laat leerlingen ISK gratis sporten

14 nov 2016, 15:05 Nieuws
isk sport iedema 2 hnn
De bovenzaal van Iedema is omgebouwd tot bootcamp-/fitnesscircuit. Er zijn 15 oefeningen uitgezet waarbij armen, buik en benen getraind kunnen worden. Er loopt een fitnessinstructeur van de sportschool rond en een docent van de ISK.

Sporten

Alle leerlingen van de Internationale Schakel Klas uit Harderwijk mogen deze week een uurtje sporten bij Sportcentrum Iedema. Deze week is het toetsenweek op de ISK. In de ochtend worden er toetsen afgenomen en ’s middags is er tijd voor ontspanning. De 22 leerlingen krijgen alles in het Nederlands, en af en toe een woordje Engels, uitgelegd. Jolanda Bonestroo, manager receptie bij Iedema:
"Ja, dit is hartstikke leuk. Al de leerlingen bedanken je als ze weggaan en hebben het hartstikke leuk gehad. Die leerlingen hebben nog niet eerder de mogelijkheid gehad om kennis te maken met onze sportschool en op deze manier kan dat wel. Zo dragen wij graag ons steentje bij aan de vluchtelingen-opvang in Harderwijk.

Bufferweek

Docent Mijno van den Berg van de ISK: "Voor onze 170 leerlingen is dit fantastisch. Zo maken ze kennis met de sport fitness. Een sport waar ze anders waarschijnlijk nooit mee in aanraking zouden komen. Normaal gaan we in de bufferweek in de middag altijd wat aan sport en/of ontspanning doen. Zo hebben we de 1e bufferweek allerlei balsporten gedaan. Maar de mensen die dat normaal begeleiden, waren deze keer verhinderd. Een collega van mij heeft contact gezocht met Sportcentrum Iedema en zij stonden er gelukkig voor open.

Sportles

Op maandag 14 november en donderdag 17 november kunnen zij tussen 12.00 uur tot 13.45 uur zij gratis fitnessen. Vandaag waren de leerlingen in 2 groepen verdeeld. Voor de instructeur van Iedema was de 1e groep lastiger qua taalbarrière. Met de 2e groep kinderen ging het een stuk makkelijker. Het ISK is gevestigd op het terrein van Kranenburg. Door ruimtegebrek kunnen leerlingen niet altijd sportles krijgen. Juist daarom zijn ze extra blij met deze leuke verrassing van Iedema. Met het genereuze aanbod van Sportcentrum Iedema komt dat wel goed.

ISK

De Internationale Schakel Klas is in 2011 gestart. Sinds augustus 2015 zit het grootste gedeelte van de ISK op locatie Kranenburg. Alleen de twee hoogste klassen, namelijk Alfa (voorbereiding op het Mbo) en Bravo (voorbereiding op het Vmbo) zitten op een andere locatie. Onze leerlingen wonen in de regio, het merendeel in Harderwijk , Nunspeet, Ermelo en Zeewolde.

AMV

Ze zijn afkomstig uit Syrië, Eritrea, Irak, Polen, Hongarije, China, Thailand, Oekraïne, Somalië, Afghanistan en Iran. Het merendeel komt uit Syrië en Eritrea. Het zijn veelal alleenstaande, minderjarige vreemdelingen. Veel van hen hebben vreselijke dingen mee gemaakt.