Houten beplating Sim-Ki voorzien van kleurrijk laagje verf

13 mrt 2017, 15:16 Nieuws
sim ki kringloopwinkel vondellaan hooftplein vrolijk opknap w
Halverwege de maand januari verdween de Kringloopwinkel uit het pand waar eens het tankstation van Johan Kok zich bevond. Nog in dezelfde week timmerde de eigenaar het pand dicht met gevelbeplating. Zogenaamde underlayment-platen. De leden van het wijkplatform Stadsdennen vonden dit er niet uitzien. Er was al jaren niks meer aan de buitenkant van het pand gedaan en de houten platen droegen niet bij aan een gastvrije uitstraling.

Goede samenwerking

In een korte tijd is door een goede samenwerking van meerdere partijen een plan gesmeed en uitgevoerd. Het Talent House heeft gezorgd voor de plannen en zorg gedragen voor de voorbereiding en uitvoering. De platen moesten gewit worden en de tekeningen moesten geplaatst worden. Afgelopen vrijdag zijn leerlingen van basisschool Al Islaah en CBS de Schakel aan de gang geweest met de vormgeving. De tekeningen die gezet zijn, werden uitbundig door hen ingekleurd. Het Wijkplatform Stadsdennen heeft gezorgd voor de materialen om aan de gang te kunnen.

Ondernemers uit winkelcentrum

De ondernemers uit het winkelcentrum hebben ook hun steentje bijgedragen door te zorgen voor eten en drinken tijdens de kleursessie. Juf Hillyanne heeft heel groep 7 en 8 van Al Islaah meegenomen en houdt een oogje in het zeil tijdens het creatieve ochtendje. "De kinderen waren allemaal erg enthousiast. Het is natuurlijk een leuk iets om te doen. Als eerste omdat het iets anders is, dan rekenen of lezen. Omdat er veel in de wijk wonen, zien ze hun tekening natuurlijk vaak terug. Als Al Islaah vinden wij het ook goed om zo wat te kunnen bijdragen aan een fijne wijk," vertelt Hillyanne.

Slooppand met houten platen

Het pand gaat op termijn gesloopt worden. Een projectontwikkelaar heeft plannen voor een appartementencomplex. Een complex in dezelfde stijl als aan de andere kant van het P.C. Hooftplein. Er is geen datum bekend en omdat de eigenaar het een goed initiatief vond om de wijk wat op te vrolijken, gaf deze direct zijn akkoord voor de uitvoering.

Lees ook

Fotoverslag

Wil je het hele project terugkijken? Dat kan! Ga dan naar dit foto-album

Filmverslag

Johan Ramon van TV Harderwijk en Billy Goossen maakte een mooie reportage voor HK13tv.