Parkeerterrein naast de N302 in 2019 klaar voor auto's toeristen

19 aug 2017, 9:34 Nieuws
pasteurdijk vishaven snoek harderwijk maritiem
Het Overloop-parkeerterrein Harderwijk komt in het Veluwemeer te liggen. Via de N302 of industrieterrein Lorentz kunnen toeristen in 2019 via de Marie Curiestraat naar het nieuwste stukje Harderwijk om de auto te parkeren.

Oud parkeerterrein wordt nieuw parkeerterrein

Momenteel wordt het zand van het parkeerterrein op de Boulevard getransporteerd naar het stukje water aan het einde van de Marie Curiestraat. Tussen de jachthaven van HSV de Snoek en de Marie Curiestraat verschijnt de komende periode een parkeerterrein. Hier is met de Pasteurdijk eerder al een weg gecreëerd naar de Pasteurhaven.

Naar de stad

Van het Overloop-parkeerterrein moeten de toeristen dan nog wel in de Harderwijkse binnenstad komen. Er zal moeten worden gependeld. Het CDA opperde eerder deze week om dit middels bootjes te verzorgen. “Het CDA ontving in 2016 al ideeën van inwoners van Harderwijk om de bereikbaarheid te verbeteren, waaronder een kabelbaan over de weg en duurzame busjes of elektrische treintjes. Uit contacten met ondernemers blijkt dat er mogelijkheden en wensen bestaan om een duurzame pendeldienst over het water te exploiteren,” aldus raadslid Eric van Luxemburg.

Grote afstand

De afstand van het Overloop-terrein tot de boulevard en het Dolfinarium en de ligging aan het water biedt mogelijkheden om vervoer van bezoekers over water mogelijk te maken. De partij vindt het een broodnodige en toeristische aanvulling om de bereikbaarheid van bezoekers aan Harderwijk en de boulevard in het bijzonder te optimaliseren en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W.