Reportage van Huttenfeest 2017

18 aug 2017, 17:11 Nieuws
huttenfeest 2017 2 w hnn
Ieder jaar moet je weer op tijd zijn. Tenminste, als je kinderen mee willen doen met het bouwen van hun eigen hut op het Huttenfeest op de Parkweg. ZorgDat, tientallen vrijwilligers, instellingen en bedrijven dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het zomervakantie-event in Harderwijk.

Reportage

Frits en Johan legden het feest vast en interviewden weer een heleboel deelnemers.

Huttenfeest 2017

Er wordt voor alles gezorgd. Pallets, hout, gereedschap en ijzerwaren. Alles is aanwezig. Maar ook voor wat te eten en te drinken wordt gezorgd. Deze editie stonden er op de Parkweg ook 2 enorme springkussens voor de afleiding. Met 500 kinderen, ouders en vrijwilligers is er ook een evacuatieplan aanwezig. Zo kan er bijvoorbeeld in het geval van direct noodweer worden geschuild in Sporthal de Sypel. Dinsdag werd vanwege de regen iets eerder gestopt dan gepland. Woensdag kon er 's ochtends weer volop worden getimmerd en was het weer een stuk lekkerder. Donderdag was het tijd om de hutten, huizen, villa's en flatgebouwen af te maken. Nadat de foto's van de gebouwde exemplaren waren gemaakt, kwam Huttenfeest 2017 weer ten einde.

Voor de kleinsten

Dit jaar was er ook weer voor de 2- tot en met 5-jarigen een Huttenfeest. Op het plein van de aanleg verzorgden onder anderen Prokino, Uwoon ZorgDat, Lunchkidz en Cultuurkust
huttenbouwen van dozen, kon er gesprongen worden in het springkasteel, werd er voorgelezen, kon er muziek worden gemaakt en werden er ijsjes gegeten.
huttenfeest 2017 3 w hnn