Sporten, lezing, workshop, speuren en chillen op Morgen College

27 jun 2017, 12:28 Nieuws
alternatieve lesweek morgen college w 1
Het Morgen College heeft deze week een alternatieve lesweek voor de leerjaren 1 en 2. De 3e-klassers hebben kampweek en de 4e-klassers zijn al helemaal klaar. Dit houdt bij het Morgen College in dat er voor de klassen 1 en 2 andere lessen dan anders zijn. Sporten, informatief en cultureel bezig zijn. Even wat anders dan de normale lessen.

Even wat anders

Even niet met je neus in de boeken. Even niet bezig zijn met je leerprofiel. Lekker buiten zijn op het achterplein. Hier zijn voor de dinsdag een hoop sportieve spellen uitgezet. Als team op een "boomstam" zo snel mogelijk 50 meter afleggen. Zo hoog mogelijk een toren in klimmen. Zo hoog mogelijk een berg op rennen. Wie kan er het langste aan een spijkerbroek hangen? Zo snel (en dus) zo vaak mogelijk een auto 75 meter duwen. Met een ei op een lepel een parcours lopen. Als team in een grote band lopen. Met een gevulde kaasplank als duo een parcours afleggen. "Er is een hoop actiefs te doen, wat we tussen de blokken afwisselen met wat te eten en te drinken,"
zegt Mariska Vos. Samen met docente Daniëlle Albers organiseert de docente dit jaar de alternatieve lesweek.

Verplicht sporten tijdens lesweek

De alternatieve lesweek valt onder de normale lesuren voor de 1e- en 2e-jaars leerlingen van het Morgen College. Vos: "Na de drukke weken rond de laatste resultaatweken even ontspannen lessen volgen, dat is de bedoeling van deze week." De woensdag gaat geopend worden door Samantha van Sam's Gym aan de Handelsweg. De leerlingen van de Internationale Schakel Klas maken woensdag gebruik van de sportspellen op het achterplein. Vos: "Er wordt overigens niet alleen gesport deze week. Woensdag komt kinderboekenschrijfster Corien Oranje langs en zij zal een lezing geven. Hierna volgen er "workshops" waarna de leerlingen met de lezing aan de gang kunnen. De donderdag staat in het teken van het Reizende Museum . Tijdens een speurtocht maken de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met kunst(stijlen)." Er hangt nagemaakte oude kunst (Mona Lisa, de Nachtwacht en van Gogh) en hedendaagse kunst (For the Love of God - Damien Hirst, Rietveld en Christo)

Impressie