VVOG tegen 10 man toch met lege handen

VVOG heeft vandaag tegen ACV de deksel flink op de neus gekregen. Ondanks dat de groen-witten bijna de gehele wedstrijd een man meer op het veld hadden staan waren het de Assenaren die er met de punten vandoor gingen en maar liefst vier keer het net wisten te vinden (2-4).

Eerste helft

Genietend van een heerlijk zonnetje keek het Harderwijkse publiek uit naar de eerste 3- punter van dit seizoen. VVOG startte ook geconcentreerd en bij balverlies werd er direct goed druk gezet op ACV dat hier in het begin ook niet het juiste antwoord op wist te vinden. Donkere wolken leken zich aan te dienen voor de gasten toen Steyn Strijker al na 5 minuten met rood naar de kant werd gestuurd vanwege een forse overtreding op Rafik el Hamdi. VVOG pakte door en in de 7 e minuut werd Donovan Bock aangespeeld in het strafschopgebied. Iets te gehaast schoot hij vanaf een meter of 11 over.

Uitploeg neemt stokje over

In plaats van dat VVOG de Assenaren met de rug tegen de muur zetten was het juist ACV dat het commando over de wedstrijd overnam. Sterker nog, de Assenaren waren erg gevaarlijk in de omschakeling en Wouter Polhoud moest twee keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. ACV bleef de betere partij en het was Gijs Jasper die in de 23e minuut alle tijd en ruimte kreeg om een puntgave voorzet te geven op Freddy Quispel die kon inkoppen bij de 2 e paal (0-1). Daarna wisselde VVOG: middenvelder Mitchell Dijkhof kwam erin voor Bruce Lücke om op die manier beter te profiteren van de man meer situatie. In het vervolg kreeg Perry Biya een kansje toen hij zich door de verdediging bij ACV wurmde, maar zijn schot van dichtbij werd geblokt. Ook waren er schoten van Randy Onuoha, Dijkhof en Biya, maar daar had ACV- doelman Wormmeester goed kijk op. In plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt juist aan de andere kant toen VVOG de bal niet goed uit het strafschopgebied wist te krijgen. ACV aanvoerder Daniel Schans maakte van dichtbij de 0-2.

Tweede helft vlot gelijk

Raymond Schuurman bracht met Dean van Ooijen en Mark Bottenheft twee verse krachten in voor Job Hoogendoorn en Donovan Bock. Dat leek goed uit te pakken, want binnen tien minuten stond de 2-2 op het bord. Eerst schoot Rafik el Hamdi vanuit een moielijk positie een vrije trap in de verre bovenhoek en vrij kort daarna tikte VVOG-spits Jeremy de Graaf van dichtbij de 2-2 binnen nadat ACV een hoge voorzet van Biya niet goed weg kon krijgen.

Korte duur

VVOG leek herboren en het publiek ging er nog eens even goed voor zitten, maar vrij kort daarna maakte ACV alweer de 2-3. In de 60 e minuut wederom geklungel achterin toen een bal vanaf links niet goed werd weggewerkt door de verdediging van VVOG. Van dichtbij pakte aanvoerder Daniel Schans het cadeautje uit: 2-3. VVOG moest weer in de achtervolging en zette ACV eindelijk goed vast op eigen helft. Met een geduldige Rafik el Hamdi al dirigent werden openingen gezocht in de hechte defensie van ACV. Dat leidde tot kansen voor De Graaf (schot over na voorzet Onuoha en een gevaarlijke vrije trap) en Mitchel Dijkhof (twee schoten vanaf de rand van het strafschopgebied).

Achterstand

Maar in plaats van de 3-3 werd het 2-4 in de 80e minuut toen VVOG voor de derde keer vandaag achterin een voorzet niet goed weg kreeg: vanaf een meter of 6 mocht de sterk spelende Freddy Quispel met een droog schot zijn 2e treffer van de middag aantekenen. VVOG wisselde nog een keer (80. Jeroen Buitenhuis) en kreeg via hoge ballen voor de pot (veelal via Snijders) nog wat kansjes, maar de Graaf en Van Ooijen wisten de aansluitingstreffer niet meer te maken en zo won ACV verdient met 2-4 van VVOG.

Samenvatting

Resultaat

Zondermeer een knappe prestatie van de ploeg van Fred de Boer die vrijwel de hele wedstrijd met een man minder moest spelen. VVOG mag zich echter achter de oren krabben, want net als tegen DOVO en Odin 59 lagen er genoeg kansen op een beter resultaat. Komende week gaat VVOG op bezoek bij lijstaanvoerder VVSB uit Noordwijkerhout.