Hierdenaar Martijn Kleermaker pakt ook winst in de tweede ronde van het WK

Foto: ©Still WK Darts

De Hierdenaar Martijn Kleermaker is door naar de 3e ronde van het WK Darts. In het knock-out toernooi rijgde hij gisteren in de tweede ronde Simon Whitlock aan zijn dartpijlen.

Hierdenaar ronde verder

Na 4 sets prijkte er 3-1 voor Kleermaker op het scorebord. Heel makkelijk ging het niet. Kleermaker was deze avond een dieselmotor. Whitlock kan de Hierdenaar nog bijhouden in de 1e set. De 2-0 van Kleermaker in legs maakt de  Australiër gelijk met 2-2. Gelukkig wist Kleermaker de 5e leg naar zich toe te trekken en kon hij zijn eigen set met 3-2 winnen. De twee set was het omgekeerd, want die wist Whitlock met 3-2 te winnen.

Erop en erover

De 3e set was Kleermaker op gang. Hij wist deze met 3-1 in te winnen. En de 4e set was met 3-0 zelfs volledig voor Kleermaker. Met een gemiddelde van 88,84 een prima wedstrijd voor Kleermaker, maar zeker niet zijn beste wedstrijd. De Hierdenaar pakte met een checkout-percentage van bijna 38% de wedstrijd.

Goed verloop

Het verloop van het WK Darts is voor Kleermaker tot nu toe goed. Vorig jaar moest hij het toernooi missen vanwege een coronabesmetting. Voor de eerste wedstrijd tegen de Griek John Michael was hij ‘schijtnerveus’. Kleermaker: “Net voor de Players Championship Finals eind vorige maand kreeg mijn vader een hersenbloeding. Gelukkig gaat het intussen beter, maar het was nog niet mogelijk om hem te laten overkomen naar dit WK. Ik heb hem wel beloofd dat ik hem trots zou maken en daar ben ik vanavond zeker in geslaagd.”

Derde ronde

Hij wist zich te herpakken in de eerste wedstrijd en liet gisteren in zijn tweede wedstrijd zien dat hij in vorm is. Het toernooi vervolgt pas na kerst. Kleermaker blijft afgezonderd van zijn familie tijdens de Kerstdagen. “Ik blijf in Engeland zolang ik in het toernooi zit. Ik wil geen problemen met allerlei testen. Mijn familie is niet hier, maar mijn manager gelukkig wel. Samen met enkele bevriende spelers houden we ons wel bezig.” Het toernooi heeft de Hierdenaar inmiddels £25.000 opgeleverd. Bijna €30000. In de derde ronde komt hij uit tegen Joe Cullen. De Engelsman wist moeizaam te winnen in de 2e ronde.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen