Kleermaker verliest op WK darts kansloos van Wade

Foto:

Martijn Kleermaker is er niet in geslaagd de kwartfinales van het WK darts te bereiken. “Het was compleet bagger. Wat er aan de hand was weet ik niet. In het opwarmen gooide ik hoge scores en vielen m’n dubbels. Maar op het podium was het weg,” zei de geëmotioneerde Kleermaker tegen verslaggever van der Giessen van RTL7 Darts.

Kleermaker verliest 4e wedstrijd

De 30-jarige Kleermaker uit Hierden moest in de vierde ronde met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in James Wade, de nummer 4 van de plaatsingslijst. Het werd 4-0 voor de Engelsman. Kleermaker verloor de eerste vijf legs en pakte in totaal slechts vier legs. Hij kwam in het eenzijdige duel niet verder dan een gemiddelde van 88,98. Drievoudig halvefinalist Wade kwam tot een gemiddelde van 93,66. Kleermaker, die voor het eerst deelnam aan het WK, was de enige overgebleven Nederlander in Alexandra Palace. Woensdag verloor Dirk van Duijvenbode van titelhouder Gerwyn Price en kort daarvoor moesten Michael van Gerwen en Vincent van der Voort het toernooi verlaten wegens een positieve coronatest. Wade neemt het bij de laatste acht op tegen Mervyn King.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen