Betere 2e helft VVOG niet voldoende voor punt

Het besef bij VVOG dat er wat te halen viel tegen het IJsselmeervogels van vanmiddag kwam pas in de loop van de tweede helft. Dat was jammer voor het in grote getale opgekomen publiek dat tot de 2de helft moest wachten voor het leven echt goed in de brouwerij kwam (de derde helft daargelaten).

Voorzichtig begin

IJsselmeervogels begon de wedstrijd voorzichtig maar toch ook wel weer voortvarend. Inzakkend creëerde het zichzelf de ruimte die al in de 7de minuut een doelrijpe kans opleverde toen het bij VVOG links achterin helemaal open lag. Het liep met een sissertje van de bijna 2000 aanwezige toeschouwers af.betere

Na ruim kwartier breekt verzet

Ook in de 11de en 14de minuut liep VVOG nog geen averij op. Maar in de 17de minuut was het wel raak. Een prachtige voorzet van de sterk spelende rechtsback Carmelia werd door de vrijstaande Ozturk fraai en volstrekt onhoudbaar achter Frans Koornberg gekopt 0-1.

Terug doen

Het eerste VVOG-gevaar ontstond pas in de 22ste minuut toen Samir Merraki in de combinatie Wilko Braam vond die hard uithaalde maar de keeper zag redden ten koste van een corner. De corner leverde niet meer op dan hoofdpijn voor Jan Jurrien Hop en Henri de Graaf.betere

100e groenwitte wedstrijd

Ook in de 30ste minuut was VVOG gevaarlijk na een fraaie actie van de goed spelende Jeffrey Arends die Jeremy de Graaf in zijn 100ste wedstrijd voor VVOG in kansrijke positie bracht maar de jubilaris had het vizier nog niet opgepoetst.betere

Weinig spannend

In de eerste helft wilde het maar niet echt vlammen. IJsselmeervogels was beter en koesterde de voorsprong en gaf zo goed als niks weg. Het speelde goed georganiseerd met een sterk middenveld in een 4-4-2 opstelling waar VVOG grote moeite mee had. IJsselmeervogels dat verdiend met een 0-1 voorsprong ging rusten zag in de tweede helft een ander VVOG.betere

Betere start 2e helft

Hoewel VVOG de hele wedstrijd grote moeite had om spits Jeremy de Graaf te bereiken werd het gedurende de tweede helft toch wel dwingender. In de 51ste en 53ste minuut was Jan Jurrien Hop tweemaal gevaarlijk voor de goal. Ééntje met voet en ééntje met hoofd maar heel veel meer echt uitgespeelde kansen wist VVOG zich niet te creëren.

Rem erop

IJsselmeervogels hoefde zo nodig niet en liet het bij speldenprikken. VVOG wilde wel maar kon aanvallend toch minder dan gehoopt. Wel leverde een vloeiende combinatie tussen Samir Merraki en Jeremy de Graaf een vrije trap op net buiten de 16. Die smoorde in de muur. Jeffrey Arends bleef de achterlijn zoeken en die vond hij regelmatig. Maar dan ontbrak de accuratesse aan de voorzet om de verdediging van IJsselmeervogels echt in verlegenheid te brengen.betere

Alles of niets

In het laatste kwartier was het voor VVOG erop of eronder. Vechtend voor iedere bal en meter werd IJsselmeervogels terug gedrongen en werd het rooie billenknijpen. VVOG hanteerde nu veelvuldig de lange(re) bal en was heel dicht bij de gelijkmaker. In de 86ste minuut kopte Thomas Vossebel uit een voorzet van Wesley de Klein de bal recht in de handen van de keeper. Ook Frans Koornberg zag kansen voorin en kwam de aanval versterken. Het mocht echter niet meer baten. Een goede eerste helft van IJsselmeervogels was voldoende voor de winst en een betere tweede helft van VVOG onvoldoende voor een puntje.