Voortvarende opening zorgt niet voor punten

Na de mooie overwinning in de derby op DVS’33 stond er deze zaterdag een wedstrijd op het programma tegen Harkemase Boys. De spelers werden ook dit weekend weer gesteund door de trouwe supportersschare. Deze was met VVOG meegereisd naar het verre Noorden.

Voortvarende start

VVOG begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde bijna in een droomstart. Braam speelde zijn tegenstander door de benen en gaf de bal goed af aan Labari, die kon de bal echter niet drukken en schoot over. Harkema probeerde door vroeg druk te zetten de opbouw van VVOG te verstoren en zocht vaak de snelle vleugelspelers. Daarnaast waren de Friezen wel onzorgvuldig in de passing.

Net naast

In de 25e minuut werd VVOG weer gevaarlijk. Eerst werd Arends weggestuurd maar de buitenspeler mistte de controle. Daarna kreeg Merraki een grote kans op de openingstreffer maar hij schoot rakelings naast de goal. VVOG had het beste van het spel maar Harkemase Boys kwam er telkens gevaarlijk uit.

3x is scheepsrecht

In de 42ste minuut was Harkema dicht bij de eerste goal maar het schot van Robert Stelpstra werd van de lijn gehaald. De daaropvolgende corner werd weer door Stelpstra ingekopt maar Merraki haalde de bal ook knap van de lijn. De corner die daarop volgde werd uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd. Ex-Cambuurspeler Oebele Schokker speelde drie man uit op de achterlijn en legde de bal knap terug op Henny Bouius, die de bal simpel in kon schieten.

Weinig tegenstoot

Harkema trok aan het begin van de 2e helft het goede spel door en verdubbelde bijna de score, maar Stelpstra kon bij de 2e paal de vrije trap van uitblinker Schokker net niet verlengen. Harkema kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden maar was niet zuiver in de afronding.

Kansen blijven achterwege

VVOG kwam na een minder begin in de 2e helft iets beter in zijn spel maar creëerde weinig kansen. In de 54ste minuut kregen de Harderwijkers hun eerste kans in de 2e helft, Jeremy de Graaf schoot een vrije trap bijna in de linkerhoek maar de keeper zat er goed bij. De daarop volgende corner werd net naast gekopt door Muller. VVOG zette hierna Harkema flink onder druk maar kon uit de drie corners die ze afdwongen geen echte kansen creeeren.

Druk opvoeren

In de 71ste minuut kreeg de Klein nog een schotkans maar hij schoot ook ruim over. VVOG had veel meer balbezit maar Harkema kwam er telkens rap uit in de omschakeling. De 2-0 hing eerder in de lucht dan de 1-1 en VVOG probeerde in de laatste minuten via Muller als kapstok op de lange bal te vertrouwen. Hierdoor ging VVOG 1 op 1 spelen en was de tactiek : Alles of niets.

In de laatste minuut kreeg VVOG nog een corner en Koornberg ging zelfs mee naar voren, maar jammer genoeg kreeg niemand het hoofd tegen de bal aan. De scheidsrechter floot hierna direct af. VVOG kan volgende week uit bij Huizen de rug rechten.