Aftasten en behoudend spel zorgt voor 1e thuisoverwinning

Afgelopen zaterdag stond dé Noord-West Veluwse derby op het programma. VVOG-DVS. De Ermeloërs dropen in de leeuwenkuil van sportpark de Strokel als verliezers af naar boven, naar de kleedkamers. De thuisploeg VVOG liet de 1e thuisoverwinning van dit seizoen noteren. De groenwitten zegevierden met 2-1.

Aftasten

Beide teams tastten elkaar in de eerste vijf minuten af. VVOG was wat feller het spel naar voren, maar defensief is DVS een sterke partij. In de 7e minuut van de wedstrijd weet de Graaf een doorbraak door de DVS-defensie te forceren, maar hij stuit op de Ermelose sluitpost Eppink. In het eerste kwartier gaat de wedstrijd gelijk op. Aan DVS-kant is het Maurice de Ruiter die 3 kansjes krijgt. Zijn 4e kans krijgt hij in de 13e minuut. Met een lobje prikt hij de bal tegen de verhoudingen in achter Frans Koornberg.aftasten

Voorsprong

In de 21e minuut torent na een corner Jan Jurriën Hop hoog boven iedereen uit en kopt de gelijkmaker achter keeper Eppink. Beide teams vallen hierna weer in het patroon van rustig over en weer tikken en er gebeurt weinig spectaculairs. Tot in de 29e minuut de bal in de kluts terecht komt en het leder voor de voeten van Jeremy de Graaf komt. Hij weet de netten van de DVS-goal te vinden en laat de 2-1 noteren. aftastenHet laatste kwartier weet VVOG probleemloos de 1e helft uit te spelen. Enige smetje van de eerste helft is het uitvallen van Vossebelt in de 36e minuut. Na onderzoek na de wedstrijd blijkt hij zijn achillespees te hebben gescheurd. Vossebelt was net terug van een maandenlange blessure.

Kopwerk

Het betere kopwerk kwam in de 2e helft van de thuisploeg. Verschillende malen werd koppend het goal van DVS aangevallen, maar geen één bal trof doel. De uitploeg daarentegen was in de tweede helft iets beter dan VVOG. Maar de sterk verdedigende Harderwijkers gaven DVS geen toegang tot de gelijkmaker.aftasten

Winst

Na het laatste fluitsignaal brak het feest los op sportpark de Strokel. Door de winst stijgt VVOG naar plaats 10 met 15 punten uit 12 wedstrijden. Volgens de stand volgen er nu 2 makkelijke uitwedstrijden. Zaterdag bij de nummer een-na-laatst en de week erop bij nu nog hekkensluiter Huizen.aftasten