Buitenboys treft op Parkweg een sterk voetballend Zwart-Wit’63

Zwart Wit’63 kende tegen de nummer 3 van de ranglijst S.C. Buitenboys een droomstart. Direct vanaf de aftrap kwam de bal via Mohammed Aheddouch aan de linkerkant bij Jordy Ernsten terecht.

Van meet af aan

Jordy Ernsten zag Fabian van Panhuis vrij staan en vanaf 20 meter schoot Fabian van Panhuis de bal via een been van een tegenstander in het doel van S.C. Buitenboys: 1-0 na 15 seconden! Gesteund door dit doelpunt en vol enthousiasme ging Zwart Wit’63 verder met de wedstrijd. De gasten uit Almere lieten zien dat ze een goede ploeg hebben, misschien wel de beste ploeg van deze klasse. In de 4e minuut van de wedstrijd was S.C. Buitenboys dicht bij de gelijkmaker toen de bal op de paal werd gekopt. Maar een minuut later was Jordy Ernsten dicht bij de 2-0. Zo was er in 5 minuten al heel veel gebeurd en het beloofde een interessante middag te worden.

Messen geslepen

En dat werd het ook. S.C. Buitenboys was voetballend de betere ploeg, maar Zwart Wit’63 bestreed de gasten goed. Het vooraf afgesproken plan werd uitstekend uitgevoerd. En de meeste en beste kansen waren voor Zwart Wit’63. Maar zoals vaker dit seizoen verzuimde Zwart Wit’63 de trekker over te laten. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen rusten.

1e helft wordt vervolgd

De 2e helft ging verder waar de 1e helft mee was geëindigd. S.C. Buitenboys had iets meer balbezit, maar een strijdend Zwart Wit’63 liet zien dat het nauwelijks onderdeed voor de Almeerders. Direct na rust kreeg Zwart Wit’63 al de kans op de 2-0, maar anders dan in de 1e helft werd deze kans gemist. S.C. Buitenboys begon in de loop van de 2e helft steeds meer aan te dringen, zonder dat het echt grote kansen kreeg. Zwart Wit’63 was in de omschakeling gevaarlijker dan S.C. Buitenboys.

Blok door Buitenboys gebroken

Toch viel in de 72e minuut de gelijkmaker. En wat voor één. S.C. Buitenboys kreeg een vrije trap op zeker 35 meter van het doel van Zwart Wit’63. Een te grote afstand om de bal in één keer op het doel te schieten zou je zeggen. Maar de nummer 6 van S.C. Buitenboys schoot de bal met een enorme snelheid in de rechter bovenhoek: 1-1. S.C. Buitenboys kreeg het gevoel dat er meer viel te halen en ging gelijk op jacht naar een 2e doelpunt. Maar Zwart Wit’63 toonde karakter en gaf niet op. In het laatste kwartier kon de wedstrijd alle kanten op, waarbij de grootste kansen toch weer voor Zwart Wit’63 waren. Omdat er niet meer werd gescoord, was de eindstand 1-1.

Meer verdiend

Een stand waarmee beide teams niet echt tevreden waren. Zwart Wit’63 heeft in ieder geval laten zien dat het op deze wijze elke tegenstander lastig kan maken. Zonder iemand tekort te willen doen speelden Rick Essenburg een uitstekende wedstrijd, was Jordy Ernsten met zijn onophoudelijke diepgang een plaag voor S.C. Buitenboys en was Fabian van Panhuis 90 minuten lang dreigend en te snel voor zijn directe tegenstander.