Dames HV Harderwijk zetten reeks overwinningen voort

Op donderdag 1 december speelden de dames van HV Harderwijk de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen KDO uit De Kwakel. Omdat bijna alle wedstrijden dit seizoen tot nu toe zijn gewonnen door het damesteam uit Harderwijk, waren zowel de speelsters als de supporters op de bank aan Harderwijkse zijde positief ingesteld naar Hierden gekomen.

Moeizaam begin

Beide teams leken in het begin moeilijk op gang te kunnen komen in de wedstrijd. Zowel in de aanval als in de verdediging was het aan beide kanten nog even wennen, maar HV Harderwijk wist als eerste te scoren. KDO kon een tijdje bij blijven, maar het lukte Harderwijk het beste om de score in hun voordeel uit te breiden. Ondanks dat echte creatieve aanvallen ontbraken, wisten de Harderwijkse dames wel tien keer te scoren in de eerste helft, aangezien de meeste kansen die werden gecreëerd, ook meteen werden benut. Wat betreft de verdediging was er voor HV Harderwijk nog ruimte voor verbetering, toch wist KDO maar vijf keer het net te vinden. De ruststand was dan ook een 10-5 voorsprong voor de dames uit Harderwijk.

Voorsprong zorgt voor vertrouwen

In de tweede helft, waar de Harderwijkse dames met een vertrouwd gevoel aan begonnen vanwege de grote voorsprong, werden meteen veranderingen in zowel de stabielere verdediging als in de meer beweeglijke aanvallen toegepast. HV Harderwijk wist na rust veel aanvallen van KDO te onderbreken. Samen met het goede keeperswerk zorgde dit ervoor dat KDO maar één keer in de gehele tweede helft wist te scoren. Harderwijk had daarentegen veel meer kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Onder andere door een paar break-outs en een aantal wisseltjes in de aanvallen kwam Harderwijk nog zes keer tot scoren toe. De wedstrijd eindigde hierdoor met een ruime 16-6 overwinning in Hierden voor de dames van HV Harderwijk, waardoor ze op dit moment tweede staan in de competitie met nog een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.