Karter Daniël Veenendaal start nieuw raceseizoen

Foto: ©HNN

Karter Daniël Veenendaal is weer gestart met een nieuw kartseizoen. Inmiddels zijn er twee wedstrijden gereden voor de competitie van de NAB-NFK.

Nieuw seizoen karter Veenendaal

Dit jaar staat het Harderwijkse team DV Karting bij raceteam MJ Kartracing in de pitstraat. Samen met de monteur en coureur van dit team worden de kennis en ervaring gecombineerd. Zo doende was in de 2e wedstrijd van dit seizoen de afstelling van de kart erg goed. De eerste vrije training op wedstrijddag resulteerde dit dan ook in een positief resultaat. Na de vrije training volgde de kwalificatie en wist Daniël Veenendaal zich op te werken tot een 3e startpositie.

De race

De 1e heat van de race startte met een flink nat parcours. De regen en hagel die vlak voor de wedstrijd viel zorgde voor een improvisatie. Met regenbanden en regenafstelling werd de voorronde gereden. Dit viel erg tegen voor de Harderwijkse karter. Hij moest als laatste starten, omdat de banden geen grip kregen. De race verliep erg goed. Waar een een hoop rijders problemen hadden met de plotselinge weersverandering, weet Veenendaal door goed te blijven rijden de heat als 3e te eindigen.

Voor de 2e heat wordt alles teruggezet naar de droog weer-afstelling. De Harderwijker start als 3e en weet naar de 2e plaats te rijden. De laatste ronden kon deze positie niet worden vastgehouden vanwege achterblijvers. Die hielden de race op. Hier kon Veenendaal niet van profiteren en een 3e plaats was het gevolg.

In de 3e en laatste heat weet Veenendaal de wedstrijd netjes uit te rijden. In de eerste bocht willen alle rijders op het beste plekje voor de rest van de race uitkomen. Aan de kop verandert er niks aan de posities. Daniël Veenendaal start als 3e en rijdt de race ook uit als 3e.

Wedstrijdsponsor

Deze wedstrijd werd gesponsord door YourTravel Jennie Schriever

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen