Effectief VVOG knokt zich naar overwinning in Katwijk

Voor VVOG stond dit weekend de wedstrijd op Nieuw Zuid tegen Quick Boys op het programma. De Harderwijkers hadden wat recht te zetten na het verlies tegen DOVO vorige week.

Thuisploeg kansrijker

Vorig jaar wonnen de Harderwijkers nog met 1-5 van de Blauw Witten, door 4 goals van Jeremy de Graaf. Voor de wedstrijd werd Dirk Kuijt, assistent-trainer van Quick Boys, in het zonnetje gezet. Hij werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau. Quick Boys begon aanvallend aan de wedstrijd. De Katwijkers kregen de eerste kans waarbij spits Yordi Teijsse zijn voet net niet tegen de bal kon zetten. VVOG liet zich kort daarna ook gelden door een kopbal van Pernelly Biya. Quick Boys was in de twaalfde minuut het dichtst bij de openingstreffer, onder druk van Teijsse schoot VVOG de bal bijna in eigen goal maar Koornberg redde net op tijd.

Meer effectief

Ondanks dat Quick Boys iets kansrijker was kwamen de Harderwijkers wel op voorsprong. Tim Muller scoorde knap uit een hoekschop, 0-1. De gevaarlijke Yordi Teijsse kreeg kort voor de rust nog twee goede kopkansen maar hij kon Nieuw Zuid niet in extase brengen. Beide ploegen gingen rusten met de 0-1 stand op het scorebord.

Te rustig

De thee had Quick Boys veel goeds gedaan want direct na de rust was het raak. Na een aantal gevaarlijke momenten gaf Teijsse een keurige voorzet die Reda Kharchouch makkelijk kon binnenschieten, 1-1. De Blauw Witten gingen direct op zoek naar de 2-1, maar de goal werd niet gevonden.

Toch op voorsprong

Tegen de verhoudingen in kwam VVOG in de 65ste minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Frank Hol werd met een lange bal gelanceerd en ronde koel en beheerst af. De goal zorgde voor veel ontlading bij de spits en zijn mede-spelers. Quick Boys werd daarna direct weer gevaarlijk en Koornberg tikte net op tijd een schot van Kuijvenhoven op de lat. Jeffrey Arends kreeg ook nog twee grote kansen om de wedstrijd volledig in het slot te gooien maar mistte. In de blessuretijd schreeuwde heel het sportpark om een Katwijkse penalty maar de scheidsrechter wuifde het incident weg.

Maximaal karakter

VVOG won dus op karakter de zware uitwedstrijd bij Quick Boys en blijft zich bovenin handhaven in de 3e Divisie. Volgende week staat de topper tegen Spakenburg op het programma. De wedstrijd begint om half drie.