Aanvallend Hierden verzilvert in slot goede spel

16 nov 2016, 10:05 Sport
voetbal overzicht gras veld
Afgelopen zaterdag moest de nummer 1 uit de 2eklasse G aantreden in Scherpenzeel. De roodwitte formatie uit Hierden kon een ploeg verwachten die probeert aansluiting te houden met de middenmoot van de competitie.

Aanvallend begin

had meteen het initiatief en plaatste enkele aanvallen. Maar in één van de eerste Scherpenzeelse aanvallen, sloeg de thuisploeg toe in de 5e minuut. Boonen had eerst nog de bal tegen de lat gekopt en uit die terugspringende bal, wist uiteindelijk Hafid Cheradi de bal binnen te schieten: 1-0

Afmaken lastig

Hierden wist het aanvallende spel vast te houden tot de rust en had alleen moeite met het afmaken. Geen 1 bal wist de netten achter de goalie van de thuisploeg te vinden. Ook Scherpenzeel had af en toe wat te melden bij keeper Grootkarzijn van Hierden, maar de ruststand bleef 1-0 voor de thuisploeg.

Aanvallend spel

Hierden bleef pressie uitvoeren op de Scherpenzeel. 10 minuten na de start van de 2 e
helft wist Ouanis Akachar de 1-1 er in te knallen. Vv Hierden bleef goed voetbal vertonen en in de 68 e
minuut profiteerde William Beelen van het randje buitenspel. De hele thuisploeg, inclusief staf, vond dat hij buitenspel stond toen hij de 1-2 scoorde.

Lekker spel

Scherpenzeel gaf zich niet gewonnen, maar Hierden wist mede dankzij een sterk keepende Grootkarzijn de aanvalsproducties te pareren. Zelf scoorde Hierden in de 89eminuut via wederom Akachar de 1-3. Het werd zelfs in de 93eminuut nog 1-4 door een vrije trap van Brian Klaassen.

Alles of niets

Zaterdag komt Unicum op bezoek aan de Dorpshuisweg. De ploeg uit Lelystad heeft de nummer 4 van de topscorers uit de competitie in de gelederen. Ook staat Unicum op plek 10 van 14 in de ranglijst en zou winst voor de blauwwitten betekenen dat ze in ieder geval mee blijven draaien met de middenmoot.