Sterke start Zwart-Wit niet genoeg tegen Waterwijk

16 nov 2016, 9:38 Sport
hertog hierden
Zaterdag stond voor Zwart-Wit '63 de thuiswedstrijd tegen de Almeerse sportclub Waterwijk op het programma. Een ploeg die volgens de ranglijst niet onderdoet voor de Harderwijkse ploeg . Het team heeft 1 puntje minder en staat 1 plaats lager dan Zwart-Wit. De Almeerders hebben aan het begin van het seizoen de ambitie uitgesproken een gooi te doen naar de 1eklasse.

Sterke start

begon de wedstrijd vol zelfvertrouwen en was vanaf de eerste minuut goed pressievoetbal en attractief balspel aan het laten zien. Het balletje rond tikken werd afgewisseld met lange passes richting de aanvalslinie. In de 5 e
minuut kwam de bal van achteruit bij Mounir El Alblak terecht. Hij wist de bal goed achter de Almeerse goalie te schieten en liet de 1-0 op het bord noteren.

Vasthouden

Zwart-Wit wist het sterke spel helaas niet vast te houden. Waterwijk kwam wat meer in de wedstrijd en een half uur ging het spel gelijk op. Tot de 38eminuut de weegschaal de kant van Waterwijk op ging. Hun steeds beter wordende spel werd beloond met de 1-1.

Scherp voetbal

Beide partijen kwamen fris en fruitig uit de kleedkamers. Waterwijk leek geleerd te hebben van de eerste helft en zorgde er voor dat het middenveld van de thuisploeg weinig aanvallends kon uithalen.

Doorgaan

Het geloof in zichzelf van Zwart-Wit was deze zaterdag sterk aanwezig. Uit een hoekschop werd door de Almeerders strak de 1-2 ingekopt. Hierna rechtte Zwart-Wit de rug en in de 71eminuut werd dit beloond door een goede kopbal van Jordy Ernsten. Hij maakte gelijkmaker. De 2-3 volgde een klein kwartier later. Wederom werd uit een hoekschop een vrije kopkans benut door Waterwijk.

Alles of niets

Het laatste deel van de wedstrijd was het alles of niet voor de zwartwitten. Er kwam weinig spannends meer uit. In de blessuretijd maakte Waterwijk ook nog de 2-4 en was dat tevens de eindstand.

Zware periode

De komende weken worden lastig voor de club aan de Parkweg. Zaterdag komt de nummer twee uit de 3eklasse C op visite. De bekerwedstrijd tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde belooft een mooie wedstrijd te worden. 26 november moet Zwart-Wit uit naar nummer 2 Batavia ’90 uit Lelystad. Zaterdag 3 december komt nummer 3 Buitenboys naar de Parkweg.