Hierden viert feest door kampioenschap van vv Hierden

23 apr 2017, 11:12 Sport
hierden kampioen w ronald bonestroo
Hierden haalt de schaal drie wedstrijden voor einde van de competitie naar sportpark Mheenzicht.

1e keer in clubhistorie

Voor de 1e keer in de historie van de club is het vv Hierden gelukt om kampioen te worden in de 2e klasse. Op sportpark Mheenzicht aan de Dorpshuisweg stond de wedstrijd tegen middenmoter Scherpenzeel op de agenda. Vorige week zaterdag werd aan het einde van de dag al duidelijk dat het kampioenschap zaterdag 22 april in eigen huis binnen te halen viel. Nummer 2 Renswoude moest punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen AGOVV en Hierden moest winnen.

Druk zetten

En winnen dat deed de plaatselijke VV in Hierden. Al na 11 minuten voetbal had de ploeg van trainers Timmer en Epe de zenuwen van zich afgespeeld. Dit deed de ploeg door vanaf het eerste fluitsignaal goed druk te zetten op de helft van tegenstander Scherpenzeel. Na 6 minuten was het Dominique Denzel die de score opende. De jongens van Scherpenzeel konden de vroege goal moeilijk verwerken. 5 minuten later was het namelijk weer Dominique Denzel die de bal achter de Scherpenzeelse keeper wist te plaatsen.

Achterover leunen beloond

Hierden ging hierna wat meer vanuit de verdediging voetballen en hierdoor kreeg Scherpenzeel wat meer kans om te voetballen. Hier profiteerde middenvelder William Beelen vlak voor rust van. Na een assist van Ali el Haddadi kreeg Beelen de bal op zijn hoofd en kopte de bal in de goal. Hierden kon met een tevreden gevoel de kleedkamers opzoeken.

Weinig spanning binnen de lijnen

Na het fluitsignaal voor de start van de 2e helft gebeurde er vrij weinig meer aan de Dorpshuisweg. Althans, in de officiële 45 minuten die volgden. Een goal van Charadi in het midden van de 2e helft was één van de weinig spannende momenten voetbaltechnisch gezien. Wat daarentegen wel spannend was, was de live-score in Renswoude. Daar bleef de het 0-0. De wedstrijd in Hierden was eerder afgelopen. Dit zorgde ervoor dat de spelers, technische staf en supporters nog eventjes moesten billenknijpen tot de definitieve uitslag van Renswoude-AGOVV binnenkwam.

Groot feest

hierden
Hierna barstte het feest los. Onder het toeziend oog van burgemeester Harm Jan van Schaik en wethouder sport Christianne van der Wal, reikte een KNVB-official de kampioensschaal uit. Bier, champagne en fris was er in overvloed. Iedereen vierde het feest met elkaar. De inwoners van Hierden konden de jongens ook feliciteren. Na de festiviteiten in de kantine werd het team op een platte kar -lees vrachtwagentrailer- door het dorp gereden.