Betere voetbal van VVOG zorgt voor veilig stellen van positie

23 apr 2017, 12:32 Sport
vvog harkemase boys ronald bonestroo
Het was al vanaf de eerste minuut duidelijk. VVOG had er vanmiddag zin in. De Harkemase Boys daarentegen leken er wat minder zin in te hebben. Ze begonnen flauw aan de wedstrijd. Het was goed dat VVOG voor wat peper en zout zorgde, waardoor er toch een aantrekkelijke wedstrijd kon worden voorgeschoteld. Door Hans Janssen.

Druk gecombineerd

Meteen vanaf het begin werd er door VVOG lustig op los gecombineerd. De geboden ruimte werd prima benut door een goed voetballend Harderwijks middenveld dat, gesteund door de wederom hechte defensie, de aanval veelvuldig van bruikbare munitie voorzag. Toch was de eerste kans van de wedstrijd in de 6de minuut voor spits Uuldriks van Harkemase Boys. Hij wist knap weg te draaien richting keeper Frans Koornberg. Zijn punter verdween net naast. Maar dat was het dan wel zo’n beetje vanuit Harkema. VVOG trok de touwtjes strak en in de 10de minuut ontstond de eerste Harderwijkse kans. Na een voorzet van de vanmiddag uitstekend spelende Jeffrey Arends schoot de vaak ongrijpbare Jeremy de Graaf net voorlangs. De toon was gezet en uitstekend combinerend werd de ene na de ander mogelijkheid en kans bijeen gevoetbald.

1-0

De eerste goal kon niet uitblijven. In de 19de minuut was het raak. Jeffrey Arends ging goed door op een diepe bal en wist Jeremy de Graaf te bereiken die uit een toch moeilijke hoek de score openbrak 1-0. Met als stuwende kracht Wesley de Klein (de uitblinker vanmiddag) gebruikte VVOG uitstekend de ruimte die een tam Harkemase Boys liet. Er viel te genieten van prima aanvallend voetbal. Zo verdiende een mooie aanval over meerdere schijven een beter lot dan het schot op de paal van Pernelly Biya in de 33 ste minuut. De 2-0 was een plaatje. Een prachtige pass van Jaime Bruinier bereikte Jeremy de Graaf die even zo mooi scoorde. VVOG liet het publiek genieten maar deed zichzelf toch ook wat te kort. Misschien ging het vanmiddag iets te veel van het leien dakje. De manier hoe Jeremy de Graaf in de 40ste minuut zich van een aantal tegenstanders ontdeed was schitterend, maar er sloop nonchalance in zijn laatste bewegingen om af te ronden. Zo kwam zijn “echte” hattrick er niet.

Betere voetbal

Ook in de tweede helft bleef VVOG de bovenliggende partij. De 3-0 verscheen in de 54ste minuut op het scorebord. Wesley de Klein stond op de goede plaats om de door hem zelf opgezette aanval af te ronden. En VVOG bleef doorgaan met goed en dominant voetballen. De 4-0 kon niet uitblijven. Pernelly Biya benutte zijn snelheid, speelde zijn directe tegenstander uit en trok voor op de inlopende Jeremy de Graaf. Koud kunstje voor de topscorer om af te ronden en zijn derde van de wedstrijd te scoren 4-0.

Eer gered

De uitstekend (nauwelijks) fluitende scheidsrechter Koekoek maakte de score voor Harkemase Boys wat draaglijker door een penalty toe te kennen nadat Tim Muller zich blijkbaar teveel met hand en tand verdedigde. Die hand werd bestraft en de aanvoerder van de Boys uit Harkema benutte de gemakkelijk gegeven penalty 4-1. Met de 4-1 overwinning speelde VVOG zich helemaal veilig; op eigen kracht en via een uitstekende wedstrijd.