Meisjes-/vrouwenvoetbal FC Horst Ermelo zit weer in de lift

15 nov 2016, 14:39 Sport
horst meiden vrouwen voetbal eigen foto
Het meisjes-/vrouwenvoetbal van FC Horst Ermelo zit weer in de lift. Naast het meisjeselftal MO13-1 gaan na de winterstop nog twee meisjeselftallen van start: een MO9- en een MO11-elftal. Daarnaast mikt FC Horst op meer vrouwen voor het formeren van een Vrouwen2-elftal en een 35-plus Vrouwenteam.
45en meisjesvrouwen1 715x408

Meisjes-/vrouwenvoetbal

Jaren terug sidderden jeugdvoetbalteams van voetbalverenigingen in Ermelo en omgeving al bij het vooruitzicht om een wedstrijd te spelen tegen ‘de meiden’ van FC Horst. Werd bij eerdere ontmoetingen stoer gezegd: ‘Die meiden van Horst pakken we wel even in’, een treffen leerde dat met de Horst-meisjes niet viel te spotten. Menig (jongens)elftal ging het schip in tegen de fanatieke meisjesvoetballers van Horst. Maar gaandeweg werd het stiller rond het meisjesvoetbal van Horst.

Kweekvijver voor het eerste

“Binnen de club hebben we het meisjesvoetbal een beetje laten versloffen”, erkennen Kylie van de Mheen en Berdien Brink die beide al jaren in het eerste Vrouwenelftal van Horst spelen. “In het verleden was het bijna vanzelfsprekend dat elk meisje hier ging voetballen. Maar andere voetbalclubs en sporten werden steeds populairder, en de club verzuimde om nieuwe aanwas binnen te halen.” Het is de twee dames er alles aan gelegen om het meisjesvoetbal te versterken. Meisjes vormen immers de kweekvijver voor het eerste Vrouwenelftal. Een vrouwenelftal dat fanatiek meespeelt om de punten, voor elkaar klaarstaat en als goede vriendinnen er samen in het weekend op uit trekken.

Hechte band

Natasja Kok (19) kan daar over meepraten. Tot en met de B voetbalde ze altijd met de jongens mee. “Toen ben ik overgestapt naar de vrouwen.” Natasja speelt mid-mid. “Ik heb het echt naar mijn zin bij FC Horst, want je bouwt een hechte band op als team. Weer of geen weer, je komt ook altijd trainen, je wilt elkaar immers niet afvallen. Bovendien wil je op zaterdag ook in de basis van het elftal staan.”

In de Maxi-Cosi in de dug-out

De drie vrouwen zijn helemaal vergroeid met met FC Horst. Berdien: “Onze ouders voetbalden bij Horst. Toen ik een maand oud was zat ik al in de Maxi-Cosi in de dug-out.” Sowieso hadden ze van kleins af aan iets met voetbal. “We hadden altijd de bal aan de voet; op school en in de buurt met de jongens.” Alle drie omschrijven ze FC Horst als een veilige omgeving voor kinderen om te sporten. Vrijwel iedereen houdt namelijk een oogje in het zeil en geniet van het plezier dat de kids hebben in het voetballen.

Echte vriendinnen

Zoals Isa van de Velde (10) die na met de jongens mee te hebben gevoetbald nu in het meisjeselftal 1D speelt, als aanvaller en soms als spits. “Het is veel gezelliger dan bij de jongens”, zegt ze. “We zijn al echte vriendinnen want we zien elkaar drie keer per week; twee keer bij het trainen en op zaterdag met de wedstrijd.” Meiden onder elkaar vormen meer een team dan jongens, is de ervaring van Isa. “De jongens passen bijna niet naar je.” Heel erg trots zijn Isa en haar teamgenoten op de complete voetbaloutfit die mogelijk is gemaakt door de financiële steun van de volgende sponsoren: Cekamon Saws B.V., De Dozenhal BV en DaklaPack Group.

Reclamecampagne

Isa en haar teamgenoten worden afwisselend getraind door de vader van Isa, Gert-Jan, en de vrouwen van het eerste elftal. “We leren hoe we moeten passen, op de goal te schieten, dribbelen, kappen tot draaien, als we maar zoveel mogelijk met de bal bezig zijn. Ook rennen we rondjes voor de conditie.” Isa vindt het meisjesvoetbal bij FC Horst zo leuk, dat ze voor de zomervakantie haar eigen reclamecampagne startte, samen met haar zusje Chantal. “We schreven een brief die we via de klassen-app van school hebben rondgestuurd. Ook ben ik met de brief in alle klassen van de bovenbouw geweest.”

Succesvol

Haar actie werkte. Berdien: “We vonden het een top idee, en het heeft Horst een paar meisjes opgeleverd.” Isa ziet de vrouwen van het eerste elftal als ware idolen. Ook zij hoopt het in de toekomst zo ver te schoppen. Als het aan haar ligt wordt ze het liefst gescout zodat ze ooit kan spelen in het Nederlandse damesteam.
Wil je een keertje mee komen trainen met de meisjes stuur dan een mailtje naar Martin Bruins Slot: [email protected]. De Meisjes 1D trainen op maandag van 17.45 – 19.00 uur en op woensdag van 18.30 – 19.45 uur.

Vrouwen gezocht

FC Horst zoekt ook meer vrouwen voor het eerste Vrouwenelftal én voor het 35-plus elftal. Kylie en Berdien: “Het 35-plus elftal is team van vrouwen die vroeger hebben gevoetbald en het leuk vindt om één keer per week met elkaar te trainen. Als ze zo uitkomt en ze willen het, mogen ze op zaterdag met het Vrouwenelftal een wedstrijd spelen. Voor aanmelden en informatie: [email protected]. Vrouwen1 traint op maandag en woensdag van 20.00 – 21.30 uur en het 35-plus team één keer per week van 20.30 – 21.30 uur.