Campagne SnoepGroente! stimuleert jeugd om meer groente te eten

Foto: Pixabay

Van maandag 25 september tot maandag 16 oktober start de campagne ‘SnoepGroente!’ van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in de regio Noord-Veluwe en dus ook in Harderwijk. Kinderen van het basisonderwijs worden gestimuleerd om meer groente te eten.

Lekker en gezond

De boodschap van de campagne is dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! Veel groentesoorten zijn uitermate geschikt als tussendoortje of snack. De leerlingen leren door middel van lespakketten en workshops meer over groente; over de verschillende manieren en momenten waarop groenten gegeten kunnen worden en de manier waarop groenten geteeld/verbouwd worden.

Campagne

Om deze campagne te realiseren, heeft JOGG-Harderwijk de handen ineengeslagen met een aantal toonaangevende organisaties. Samen zijn ze tot een educatief en vooral leuk programma gekomen:

Hortus Harderwijk

De Hortus is het centrum voor Natuur en Milieu in Harderwijk en verzorgt betekenisvolle buitenlessen. Daarnaast verzorgen zij de uitleen van educatieve lesmaterialen zoals leskisten, ontdekdozen en lespakketten voor basisscholen in Harderwijk en de regio.

Stadsoogst Harderwijk

Stadsoogst Harderwijk verzorgt als lokale tuinderij workshops voor de kinderen van de groepen 5 en 6 om hen te informeren over het groeiproces van groente en fruit.

Jumbo Harderwijk

Jumbo heeft met haar 3 vestigingen in Harderwijk (Stadsweiden, Tweelingstad en Drielanden) als partner van JOGG-Harderwijk, een gave spaaractie opgezet. U kunt hier tijdens de campagneperiode sparen voor toffe sleutelhangers. Meer informatie kunt u verkrijgen in de winkels.

De Basiliek

De Basiliek is een Harderwijks sterrenrestaurant en verzorgt tijdens de campagneperiode gave kookworkshops voor de groepen 7 en 8 met het thema bloemkool.

De Bedrijvenkring Harderwijk

De bedrijvenkring Harderwijk  zal tijdens de campagne SnoepGroente!  de Harderwijkse bedrijven motiveren om (meer) groente en fruit te eten op de werkvloer.  Alle aangesloten bedrijven  ontvangen een kistje met snackgroente om te starten met de gezonde werkvloer.

Meer groente snacken!

In samenwerking met de bovenstaande bedrijven hoopt JOGG-Harderwijk de Harderwijkse kinderen te stimuleren om meer groente te snacken! De kinderen worden uitgenodigd via de scholen.

Meer informatie over de campagne SnoepGroente kunt u vinden op de website van het JOGG.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen