Harderwijker ereburger Dim van Rhee afgelopen zondag overleden

Foto: ©Henk Merjenburgh/Gemeente Harderwijk

De 74-jarige Harderwijker van Rhee werd in september door burgemeester van Schaik de Erepenning van de gemeente Harderwijk opgespeld.

Ziekbed

Van Rhee was al geruime tijd ernstig ziek en enkele maanden geleden werd duidelijk dat zijn ziekte niet meer te genezen was.

Vrijwilliger voor de samenleving

Vrijwilliger voor de samenleving zo zou je van Rhee kunnen noemen. Van Rhee zette zich jarenlang in voor de gemeente Harderwijk. Politiek actief was hij voor de gemeente, voor de partijen D66 en Progressief Harderwijk. Door de jaren heen heeft hij verschillende stichtingen opgezet of hierbij geholpen. Net als verschillende initiatieven die de geschiedenis van Harderwijk symboliseren, waar hij bij betrokken was.

Actief

Ook bestuursfuncties vervullen waren een favoriete bezigheid van de Harderwijker. Zelfs tot vlak voor zijn overlijden was Van Rhee actief in allerlei besturen. Zo was hij betrokken bij het ziekenhuis, de lokale omroep, Podiumspektakel, Harderwijk Op IJs en verschillende oorlogsherdenkings- en bevrijdingscomités. En ook de Harderwijker Kennisquiz was één van zijn ‘kindjes’.

Afscheidsdienst

De afscheidsdienst van Dim van Rhee is in het Crematorium van Lelystad. Op dinsdag 17 maart om 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen