Bezoek leerlingen de Brug en het Baken bij de gemeente

Foto: Gemeente Harderwijk

Vandaag brachten de groep 8 leerlingen van basisschool de Brug en het Baken een bezoek aan het Huis van de Stad. Het bezoek stond in het teken van de jaarlijkse internationale Dag van de Democratie.

Stilstaan bij Sint-Maarten

Burgemeester Harm-Jan van Schaik ontving de leerlingen in de raadzaal. Hij begon de bijeenkomst met het stilstaan bij het leed van de slachtoffers in Sint-Maarten, waaronder veel kinderen die op dit moment niet naar school kunnen. Vanmorgen gaf minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met een groep leerlingen in Hilversum het startsein voor de landelijke actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’.

Wat doet de gemeente?

De leerlingen kregen van de burgemeester een uitleg over wat de gemeente doet. Na het welkomstwoord vertelde Griffier Erik Lanning spelenderwijs over de gemeenteraad. Vervolgens gingen de leerlingen in groepen uiteen voor een rondleiding in de plaza (voorheen Stadswinkel) en bij het Klant Contact Centrum. Zij waren vooral onder de indruk van Novah, de ‘service’ robot die bezoekers ontvangt, hen wegwijs maakt en voorziet van informatie.

Met het bezoek van de basisschoolleerlingen wil de gemeente, politiek en democratie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij zijn immers de toekomst van onze stad!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen