City & Food Walk Harderwijk

17 sep , 13:46 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 09 17t134551304
Combineer cultuur en culinaire hoogstandjes tijdens de City & Food Walk in Harderwijk. Dit evenement loopt tot en met 10 januari 2026 en biedt een wandeltocht langs de mooiste plekjes van de stad, gecombineerd met heerlijke proeverijen bij lokale restaurants.

Eten en cultuur combineren tijdens City & Food Walk

Startpunt is de Vischmarkt en de wandelingen beginnen elke vrijdag en zaterdag om 11:00 uur. Het is een ideale manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd te genieten van lekker eten. Tijdens de City & Food Walk kom je langs diverse historische bezienswaardigheden en leer je meer over de rijke geschiedenis van Harderwijk. Onder begeleiding van een gids bezoek je plekken zoals de Grote Kerk, het Stadhuis en de Vischmarkt. De gids vertelt boeiende verhalen en anekdotes over de stad en haar verleden, waardoor je een diepere waardering krijgt voor de historische waarde van Harderwijk.

Culinaire hoogstandjes

Naast de culturele bezienswaardigheden, maak je tijdens de wandeling ook verschillende culinaire stops. Bij lokale restaurants en eetgelegenheden proef je de lekkerste gerechten en specialiteiten die Harderwijk te bieden heeft. Van heerlijke voorgerechten tot smaakvolle desserts, elke stop biedt een nieuwe smaakervaring. De City & Food Walk is een feest voor zowel je ogen als je smaakpapillen en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Een culinair hoogstandje is een uitzonderlijk gerecht dat uitblinkt in smaak, presentatie en creativiteit. Het wordt vaak bereid door topchefs die bijzondere ingrediënten en technieken gebruiken. Zo'n gerecht biedt een unieke eetervaring en is vaak te vinden in luxe restaurants, waar koken als een ware kunstvorm wordt beschouwd.

Wat ga je beleven?

Een interactieve wandeling door het historische centrum van Harderwijk, met als thema ‘Het geheim van Harderwijk’. Dit is een bijzondere geschiedenis rondom de (verdwenen) kerken en kloosters van Harderwijk.  De strijd tussen het Bisdom Utrecht en de Graven van Gelre heeft een opmerkelijke vorm gekregen in hoe de stad is gebouwd. En welke rol speelde de Johanniter Orde in dit tot nu toe onbeschreven stuk geschiedenis? Met een op feiten gebaseerd mysterie ontdek je de binnenstad van Harderwijk. In een wandeling van ca. 4 kilometer (ca. 2,5 uur) kom je veel mooie gebouwen tegen. In de app lees en hoor je de geschiedenis en ontdek je het geheim van Harderwijk. Onderweg kom je langs maximaal vijf food speciaal zaken. NB: onder voorbehoud van incidentele winkelsluiting. Hier krijg je op vertoon van je app en de code (herhaling: je hebt één code per persoon nodig) een heerlijke lokale specialiteit te proeven. Dus een interactieve wandeling en maximaal vijf lekkernijen, voor maar 9,95 per persoon.  Maximaal 6 personen per groep.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.