Lokale ondernemers slaan handen ineen voor glasvezelnetwerk in Harderwijk

14 okt , 9:56 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 10 14t095924095
De overstap naar een glasvezelnetwerk is in de gemeente Harderwijk een hot topic. Zowel particulieren als bedrijven overwegen om de snellere verbinding te kiezen. Op industrieterrein Lorentz wordt al actie ondernomen, waarbij lokale partners 2ICT, Matrix IT en CAI Harderwijk samenwerken voor de aanleg van glasvezel. Deze stap betekent een grote verbetering voor de internetvoorzieningen in de regio.

Sneller internet voor bedrijven op Lorentz

Op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk worden bedrijven actief benaderd om over te stappen op het glasvezelnetwerk. Dit initiatief komt op een moment dat traditionele koperverbindingen steeds vaker verdwijnen, omdat landelijke aanbieders zoals KPN hun oude netwerk uitschakelen. Glasvezel is niet alleen sneller, maar biedt ook een stabielere verbinding. Bestanden worden sneller verstuurd en ontvangen, en er is geen verschil in snelheid tussen uploaden en downloaden. Dat maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om over te stappen naar deze nieuwe technologie.

Wat maakt glasvezel anders?

Het glasvezelnetwerk dat in Harderwijk wordt aangelegd, maakt gebruik van een Point to Point-verbinding. Dit betekent dat iedere gebruiker zijn eigen glasvezellijn heeft, wat zorgt voor minder storingen en een stabielere verbinding. Bij andere technieken, zoals GPON, deel je de lijn met meerdere buren, waardoor er meer kans is op storingen als iemand anders een fout maakt. Deze stabiele Point to Point-techniek wordt gezien als een grote meerwaarde voor bedrijven die afhankelijk zijn van een betrouwbare internetverbinding. Dankzij deze techniek kunnen bedrijven in Harderwijk rekenen op een verbinding die beter bestand is tegen storingen.

Voordelen van lokale samenwerking

De samenwerking tussen lokale partijen speelt een belangrijke rol bij de aanleg van het glasvezelnetwerk. Doordat bedrijven in Harderwijk met lokale partijen samenwerken, zijn de lijntjes kort en kan er snel geschakeld worden. Als er problemen zijn, kunnen deze vaak direct worden opgelost zonder lange wachttijden. Dit geeft bedrijven in Harderwijk het voordeel van snelle service en persoonlijke aandacht. Bovendien zijn er geen verborgen kosten of hoge aansluitkosten, wat het aantrekkelijk maakt om over te stappen op glasvezel. Bedrijven kunnen al vanaf 49 euro per maand een abonnement afsluiten, zonder eenmalige aansluitkosten.

Uitbreiding van glasvezel in Harderwijk

Het glasvezelnetwerk wordt niet alleen op industrieterrein Lorentz aangelegd, maar breidt zich ook uit naar andere delen van Harderwijk, zoals Overveld en Tonsel. De lokale kabelmaatschappij heeft al glasvezel aangelegd bij particuliere woningen en zet nu de volgende stap om ook bedrijven van deze snellere en betrouwbaardere verbinding te voorzien. Deze aanpak maakt het voor bedrijven in Harderwijk mogelijk om te profiteren van de voordelen van glasvezel, tegen lagere kosten dan bij landelijke aanbieders.

Toekomstproof

Met het glasvezelnetwerk in Harderwijk wordt de gemeente klaargestoomd voor de toekomst. Bedrijven en inwoners krijgen toegang tot een snelle en stabiele internetverbinding, waardoor zij beter kunnen inspelen op digitale ontwikkelingen. De samenwerking tussen lokale partijen en de keuze voor hoogwaardige techniek maken dit project tot een succes.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.