Muggenoverlast in je slaapkamer? Wij hebben tips om ze te verjagen

20 jul , 8:50 Nieuws
ontwerp zonder titel 100
Iedereen kent het wel: je ligt eindelijk lekker te slapen en wordt plotseling wakker van dat irritante gezoem van een mug. Het kan je nachtrust flink verstoren en zorgt voor jeukende bulten. Muggen zijn vooral 's zomers actief en kunnen je het leven behoorlijk zuur maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om muggen uit je slaapkamer te weren. Hieronder vind je 11 handige tips om van muggen af te komen.

Waar komen muggen op af?

Muggen worden aangetrokken door warmte, licht en lichaamsgeur. Het is dus niet gek dat je vaak 's nachts wordt lastiggevallen. Hoewel de wetenschap nog geen definitief antwoord heeft op de vraag waarom de ene persoon vaker wordt geprikt dan de andere, is het duidelijk dat lichaamsgeur een grote rol speelt. Muggen zijn dol op zweet en CO2, wat we uitademen. Douchen met sterk ruikende douchegel of parfum kan maar tijdelijk helpen, omdat de geur van binnenuit komt. Gelukkig zijn er andere manieren om muggen op afstand te houden.

Gebruik anti-muggenspray en planten

Een effectieve manier om muggen te verjagen is het gebruik van anti-muggenspray. Hoewel deze sprays chemisch zijn, kunnen ze bij goed gebruik geen kwaad voor korte periodes. Spuit wat spray in de richting van een mug en je hebt er meteen een stuk minder last van. Een natuurlijke oplossing is het gebruik van planten. Muggen houden namelijk niet van de geur van lavendel, citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Zet een paar van deze planten in je slaapkamer of wrijf met muntblaadjes over je huid voor een muggenvrije nacht.

Horren en klamboe: Simpele maar effectieve oplossingen

Een andere manier om muggen buiten te houden, is door horren voor je ramen en deuren te plaatsen. Zo kun je je slaapkamer ventileren zonder dat muggen naar binnen komen. Een klamboe is ook een goede optie. Hiermee scherm je je bed af en zorg je ervoor dat muggen niet bij je kunnen komen. Zorg er wel voor dat de klamboe groot genoeg is en geen openingen heeft waar muggen doorheen kunnen vliegen. Op deze manier slaap je rustig zonder gestoord te worden door muggen.

Elektrische vliegenmepper en ventilator

Een elektrische vliegenmepper is een handig hulpmiddel om muggen te doden. Anders dan bij een traditionele vliegenmepper, merkt de mug deze niet op en kun je hem makkelijk raken. Muggen kunnen ook niet goed tegen de luchtstroom van een ventilator of airco. Door een ventilator aan te zetten in je slaapkamer, waai je de muggen weg en houd je je kamer lekker koel. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Verwijder stilstaand water en draag nachtkleding

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water, dus zorg ervoor dat je vijver, regenton en dakgoot schoon en leeg zijn. Dit voorkomt dat er nog meer muggen bijkomen. Daarnaast kun je lange, dunne nachtkleding dragen om je huid te bedekken. Linnen is bijvoorbeeld luchtig en houdt muggen op afstand. Ook vitamine B schijnt te helpen tegen muggen. Vitamine B verandert je lichaamsgeur, waardoor je minder aantrekkelijk wordt voor muggen. Probeer eens vitamine B pleisters of tabletten en kijk of het voor jou werkt.
Met deze 11 tips hoef je je geen zorgen meer te maken over muggen in je slaapkamer. Of je nu kiest voor anti-muggenspray, planten, horren, een klamboe, een elektrische vliegenmepper, een ventilator, of een combinatie van deze methoden, je zult merken dat je nachtrust aanzienlijk verbetert. Muggenoverlast behoort tot het verleden en je kunt weer genieten van een goede nachtrust.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.