Laatste minuut kost Hierden overwinning

Dat Lelystad’67 en niet Hierden met de 1e periodetitel in de 2e klasse G er vandoor gaat, zal voor veel spelers en supporters even zuur geweest zijn. Na acht wedstrijden al zeker zijn van promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen, wil iedere voetbalploeg wel. Voor Hierden werd dat vooruitzicht zaterdag in de laatste minuut geen werkelijkheid.

Slecht voetbal

Al 4 minuten na het eerste fluitsignaal kwam thuisploeg Hierden zaterdag op een 0-1 achterstand. De rest van de 1e helft kwam er weinig terecht van het voetbal dat je van een ploeg verwacht die meedoet om de eerste plek in de competitie.

Laatste minuut voorsprong weg

De tweede helft oogde Hierden veel frisser en werd het betere voetbal na ruim 30 minuten dan ook beloond met een goal van Gert Boonen. Een vrije trap werd door hem verlengd. Vlak voor het eindsignaal scoorde Brian Klaassen de 2-1. Met nog 3 minuten op de klok kon Hierden zich gaan opmaken voor een klein periodetitelfeestje. De voorsprong en de euforie was van korte duur. In de 90e minuut wist een verdediger van Valleivogels de gelijkmaker in de netten te werken.