Plannen Hierdens bedrijf gedwarsboomd

Foto: Pixabay

Zo’n 20 ondernemers hebben bewaar aangetekend tegen de plannen voor de bouw van een technisch crematorium door het Hierdense bedrijf Grocon Holding.

Plannen vertraagd

Op industrieterrein Trekkersveld in Zeewolde zou een technisch crematorium moeten verschijnen. Een eerder ingediend plan voor een compleet crematorium werd eerder door de gemeente afgewezen. Aan de Baardmeesweg wil het Hierdense bedrijf nu een crematorium bouwen. Eentje zonder afscheidsruimte of gedenkplaats. De ondernemers die de toekomstige bouw dwarsbomen, hebben gezamenlijk bezwaar aangetekend.

Harderwijk

De plannen om in een Zeewolde een technisch crematorium te bouwen, waren ook voor het Harderwijkse gemeentebestuur een beslispunt. Een deel van de gemeenteraad vroeg zich af of de stap van geen crematorium naar 2 crematoriums op zo’n korte afstand van elkaar wel verstandig is. Dat het nieuw te bouwen crematorium in Harderwijk een volwaardig crematorium wordt, gaf in de stemming vóór een Harderwijks crematorium de doorslag. Verschillende ondernemers in de uitvaartzorg maken na de zomer hun plannen voor het Harderwijkse crematorium bekend.

Eerder verscheen op deze site het volgende over het crematorium:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen